Amed 090110



Delfinbild från Lovina. Fler kommer vid hemkomst
eftersom vi fotade med min killes kamera.


Det blev bara en natt i Lovina för det fanns ej så mycket att göra där. Jag trodde att de lite större städerna skulle vara mycket större än de var och att det skulle finnas mer att göra. Idag skulle vi ta oss till Amed. En stad eller by som ligger längst kusten och är känt för sitt fiske. Så många fiskebåtar har jag inte sett någonstans förr. Även Amed var väldigt litet men så charmigt. Jag gillade staden. Små slingriga vägar med mysiga boenden samt restauranger längs vägen. Detta var precis som jag ville ha det. Vi tittade runt på olika boenden och det fanns en hel del än det man kunde läsa i Lonely Planet. Vi fastnade för två ställen. Den ena hade ej bungalow med sjöutsikt ledigt så då blev det den andra. OnlYou som hade 3 privata villor med pool. Där bodde även Roger Moore deras hund med en hel del andra djur. Det fanns två små apor som försökte dra av mina konst naglar. Det blev ett gott skratt.


Jag har börjat få en hel del problem med min mage. Nu har jag varit dålig i 4 dar och det är inte kul kan jag säga. På 3 h har jag gjort slut på en toarulle alldeles själv. På alla ställen vi varit på har det varit afternoon tea. Det är det enda min mage verkar behålla. Nu ska O få ett mission av mig. Köpa olika te sorter och kakor. Nu ska det svullas.

Det var världens regn oväder här nyss och det har precis lugnat ner sig. Vi öppnade alla dörrar så man kunde njuta till max. Det var så mysigt. Det är nåt speciellt med regn. Eftersom vi bor precis vid vattnet vid klipporna så ser man och hör de höga vågorna. Ibland känns det nästan som att det åskar. Det låter så högt. Undrar hur det är här när det är riktigt oväder ?

I morgon bitti ska O ut och fiska. Hade gärna följt med men vågar ej riktigt för min mage. Inte så kul att guppa ute på havet när nöden är framme. Om man ska få tag i de riktigt stora fiskarna då måste man redan ut vid fem på morgonen men O vill ej gå upp så tidigt så han ska försöka vid åtta. Förra året var vi ute och fiskade när vi bodde vid Seminiak. Från udden Nusa Dua går det olika turer med båtar. Vi hade tagit en tur med delfin skådning - fiske - snorkling - samt besök på sköldpadds ön. Vädret var uselt så jag ringde till tur killen och frågade om vi skulle ställa in turen. Nej nej det var tydligen fint väder där vi skulle vara. Tror ni det var det ? Näää. Vi fick guppa fram och tillbaka i regnet med ett fiskespö bakom oss men napp fick vi. Två tonfiskar. När vi fått upp dem frågade när vi skulle titta på delfiner. De såg konstigt på oss. Vadå delfiner ? De visste ej ens om att vi hade sån tur bokad. Och eftersom det var sånt väder kunde inga delfiner ses. Så mitt råd : följ alltid känslan. Det har jag börjat göra. Lyssnar man på nån annan då blir det alltid knas. I år fick vi se våra delfiner i allafall och tom simma med dem och röra dem. Ett av mina drömmar har besannats.





Har du simmat med delfiner ? Berätta gärna din historia :-)

 

Kommentarer
Postat av: Annica

Jag skulle gärna simma med Delfiner, det är på min To-do-list :-)

2009-01-11 @ 23:11:22
URL: http://nagelforum.se/index.php?section=346

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0