JAHA NU HJÄLPER INTE ENS DET .....

........... Hittade detta inlägg precis på nätet på en skönhets site.



Därför hjälper inte träningen

Nya rön avslöjar varför du kan svetta förgäves i löpspåret utan att gå ner ett enda gram. Andra läste också:

Du tillbringar timme efter timme på gymmet, ändå syns ingen skillnad på midjemåttet. Och nu vet forskarna varför.

Enligt en ny studie vid University of Leeds i Storbritannien är så mycket som hälften av alla personers kroppar "icke-responsiva" när det gäller träning. 15 procent av studiens deltagare gick till och med upp i vikt, skriver I Form.

Hos personer som inte får någon viktminskningseffekt av träning kan det bero på att kroppen kompenserar träningen genom att dra ner på ämnesomsättningen, menar forskarna.

Dessutom ger träningen ofta starkare hungerkänslor, och framför allt ett sug efter fet mat. Många människor överskattar också mängden kalorier de bränner under ett workoutpass och tror att de kan äta precis vad de vill, eftersom de är fysiskt aktiva.

Men stirra dig inte blind på vågens siffror - när man bygger muskler går man ofta upp i vikt trots att man är i bättre form. Kolla istället dina mått eller hur kläderna passar.


Tips för att få träningen att ge resultat

* "Belöna" inte dig själv med onyttig mat bara för att du har tränat.

* Boosta ämnesomsättningen genom att satsa på muskelbyggande styrketräning.

* Satsa på intervallträning eller korta, intensiva pass flera gånger i veckan för att komma runt kroppens tendens att dra ner på förbränningen.

* Glöm inte vardagsmotionen. Bara för att du kör ett träningspass betyder det inte att du kan ligga i soffan resten av veckan. Se ändå till att promenera mycket eller ta trapporna istället för hissen.

Vad ska de hitta på nästa vecka ?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0