*** Till Yvonne ***


                                      

Gör som Hopi Indianerna, använd öronljus för att minska irritationer i öronen!

Redan för tusentals år sedan användes öronljus av bland annat Kineser och vissa Indianstammar.
Men hur fungerar det och vad är det för något? Ja precis som det låter tänds ett ljus i örat medan man ligger på sidan. Öronljuset är ihåligt och därför skapas det en varm luftström, som även bildar ett lätt undertryck (skorstenseffekt). I förening med luftvibrationerna i ljuset till följd av lågans rörelse utsätts trumhinnan för mjuk massage. På det sättet sugs öronvax och smuts ut under behandlingen, som pågår cirka 45 min, för båda öronen. Man klipper sedan upp ljuset för att se hur mycket slagg, smuts och vax som har funnits i öronen. Man behandlar alltid båda öronen.

En öronljusbehandling har flera användningsområden. Bland annat rengöring av hörselgångarna, vaxproppar, hörselnedsättning och lock för öronen. Värmen från ljusen stimulerar blodcirkulationen i öronen. En öronljusbehandling kan ske med sex till åtta veckors mellanrum, men vid svårare problem en gång i veckan under en månad. Behandlingen är helt smärtfri. Detta skapar en angenäm känsla av värme och tryckutjämmning, vilken kan upplevas som  befriande i området runt öron, panna och bihålor.
Öronljusen är cirka 22cm långa och har en brinntid på 10-12 minuter.

 
 

Kommentarer
Postat av: Katja

Det lät ju behagligt, ända tills de klipper upp och kollar vad man sugit ut.... Hualigen! Vill inte se.... :)

2009-01-22 @ 20:05:46
URL: http://lyckobringande.blogspot.com
Postat av: Anja

LÄST PÅ WIKIPEDIA...



Vetenskapligt saknas grund för att öronljus skulle fungera och det betraktas därför som kvacksalveri och pseudovetenskap.



Forskare vid Spokane Ear, Nose, and Throat Clinic har kommit fram till att öronljus inte är effektiva för att skapa ett vakuum och för att avlägsna skräp från örat och kan leda till skador. [1]. Att stoppa ett ljus inuti örat kan leda till brännskador, infektioner, tilltäppning av öronkanalen och punktering av trumhinnan. Om vax från ljuset droppar in i örongången kan det leda till inre brännskador och tilltäppning.



;( lät läskigt!



2009-01-23 @ 02:54:24
URL: http://nagelterapeut.blogg.se/
Postat av: Keit

Anja - Ja det lät läskigt ifall man skulle få det i örat. Jag ska kolla upp det noga sen får nån vara försöks kanin. Har ett par vänner som gjort det och de tyckte det funkade. Så jag måste bara prova på det och se vad jag tycker. Gillar lite annorlunda saker. Och skulle man få rent öronen är det inte helt fel. Tror jag fått för myckedt fildamm i dem så de täppts igen. :-) Ha ha

2009-01-23 @ 06:06:52
URL: http://www.vackranaglar.com
Postat av: Maria

Ska fixa på en gång....

Kram

2009-01-23 @ 06:47:13
URL: http://xtremebeautynails.blogg.se/
Postat av: Yvonne

Tack för förklaringen, det behövdes... jag hade ingen aning om vad detta var. Lät ju faktiskt rätt behagligt :)



Krams

2009-01-23 @ 08:31:02
URL: http://yvonnesnageltrixfix.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0